,
Gratis advies?

Bel direct met één van onze experts of laat uw gegevens achter en wij bellen u terug. 

Bel mij terug

Hoe wij uw kleding veilig houden

Het juiste onderhoud van veiligheidskleding heeft invloed op de langdurige veiligheid van uw medewerkers. Een nieuw kledingstuk dat voldoet aan alle normeringen kan na slechts één werkdag al niet meer voldoen omdat de kleding vuil is geworden. Achter en voor de schermen spant Berendsen zich in om de kleding veilig te houden. Hoe wij dit doen leest u in dit artikel.

Meer dan wassen alleen

Bij Berendsen nemen we het onderhoud van bedrijfskleding zeer serieus. We zorgen ervoor dat uw kleding schoon is, want vuile kleding kan negatieve gevolgen hebben op de veiligheid van dragers. En dan gaat het niet alleen over de onverzorgde uitstraling. Bijvoorbeeld: 
  • op brandvertragende kleding kan vuil alsnog branden
  • vieze signaalkleding is minder zichtbaar
  • vuil op chemicaliën resistente kleding is gevaarlijk, omdat dit ervoor zorgt dat chemicaliën meer vat op de kleding krijgen. 
 
Elk type kleding heeft ander onderhoud nodig, zo brengen we bij chemicaliën resistente kleding de beschermlaag na elke wasbeurt opnieuw aan. En wassen we hoge zichtbaarheidskleding apart van de andere was. Zo kunnen de fluorescerende gele, oranje en rode kleuren niet besmet worden met andere kleuren, wat de zichtbaarheid van de drager zou kunnen beïnvloeden. Ten slotte gaan we krimp en andere negatieve effecten van het wassen tegen door het was- en droogproces op elkaar af te stemmen.
 

Gecertificeerde reparatie

Een andere manier om de kleding en de drager veilig te houden is door de juiste reparaties uit te voeren als een kledingstuk kapot is. Onze collecties met veiligheidskleding en reparaties zijn succesvol getest bij een onafhankelijk instituut. Wij kunnen dus garanderen dat de kleding nog steeds veilig en volgens de norm is, ook al is deze gerepareerd. Mocht een kledingstuk dusdanig kapot of versleten zijn dat repareren zinloos is, dan wordt deze direct vervangen. Zo komen medewerkers nooit zonder beschermende kleding te zitten.
 

Kledingmanagement

Dankzij ons registratiesysteem is het mogelijk om bij te houden hoe lang kleding in omloop is en hoe vaak deze is gerepareerd. Zo weten we ook wanneer het tijd is om een kledingstuk te vervangen.
Een ander bijkomend voordeel van kledingmanagement is dat we doorhebben of een veiligheidskledingstuk wel op de juiste manier gewassen wordt. Als al maandenlang een kledingstuk niet wordt ingeleverd ontstaat er een risico voor de medewerker. Omdat de kleding per gebruiker wordt geregistreerd kan dergelijk gedrag eenvoudig opgespoord worden.
 
Met de managementinformatie wordt ook achterhaald of de juiste kleding wordt gedragen. Stel dat dezelfde drager iedere week reparaties heeft, dan heeft hij waarschijnlijk niet de juiste kleding en kunnen onze adviseurs kijken of een ander kledingstuk beter is.
 
Wilt u meer weten over de verzorging van uw kleding? Neem dan contact op met onze medewerkers via het contactformulier of vraag uw adviseur hiernaar.

Wilt u vrijblijvend advies over uw bedrijfskleding?

Hester
Bedrijfskleding adviseur

Als bedrijfskleding adviseur help ik u graag verder. Ik help bedrijven dagelijks met het uitzoeken van de juiste bedrijfskleding voor hun werkzaamheden. Ik beantwoord graag uw vragen.

Stel uw vraag