EN 388

Deze norm is van toepassing op handschoenen die bescherming bieden tegen fysische en mechanische gevaren als gevolg van schuren, snijden, perforeren en scheuren. Hierbij kunt u denken aan ontvelling, snij- en steekwonden die ontstaan door werken met machines of scherpe voorwerpen.

 

De mate van bescherming tegen verschillende mechanische gevaren wordt aangeduid door een pictogram gevolgd door vier cijfers. Ieder van deze cijfers staat voor het prestatieniveau voor een specifiek risico. 

 

  • Schuurweerstand:de uitkomst is gebaseerd op het aantal omwentelingen van het testapparaat dat nodig is om de handschoen door te schuren. Waarde 0 t/m 4.

  • Snijweerstand: dit is een index die gebaseerd is op het aantal malen snijden bij een constante snelheid die nodig is om de handschoen door te snijden. Waarde 0 t/m 5.

  • Scheurweerstand: dit hangt af van de kracht (in Newton) die nodig is om de handschoen door te scheuren. Waarde 0 t/m 4.

  • Perforatieweerstand (ook wel prikweerstand genoemd): dit wordt aangeduid in de kracht (in Newton) die nodig is om met een gedefinieerde puntige staaf door het handschoenmateriaal te dringen. Waarde 0 t/m 4.

Een waarde 0 wordt gebruikt indien het minimum level voor de test niet wordt behaald. Een waarde X wordt gebruikt indien de test niet is uitgevoerd.

Voldoen aan de EN 388

Wanneer een score van 1 of hoger wordt behaald op ieder van de tests, voldoet de handschoen aan de EN 388. Het is aan u om te bepalen welke gevaren het belangrijkst zijn voor uw werkzaamheden. 

EN 388 en onderhoud

Zolang ze voor de voorgeschreven toepassingen gebruikt worden, gaan werkhandschoenen gaan vaak lang mee, dankzij het stevige materiaal. Handschoenen worden vaak weggegooid omdat ze vuil zijn. Om de levensduur van de handschoenen te verlengen is het raadzaam om ze te (laten) reinigen. Hierbij mag het wasproces de kwaliteit en beschermende eigenschappen van de handschoenen niet aantasten. Bij Berendsen is het wasproces volledig afgestemd op ieder type handschoen. Daarnaast worden de handschoenen iedere wasbeurt gecontroleerd, zodat u altijd een veilige handschoen geleverd krijgt. 

Belangrijk

  • Houd altijd rekening met gripvastheid en een goede pasvorm. Zonder pasvorm en oliegrip zal bijvoorbeeld een geoliede staalplaat makkelijk door de handen kunnen glippen, waardoor de handschoen en de hand doorgesneden kunnen worden.
  • Wanneer u werkt met scherpe voorwerpen (gebroken glas, staalkrullen, doornen), is het raadzaam om voor een gecoate handschoen te kiezen. Deze bieden meer prikweerstand.

 

 

 
Deze tekst is informatief van aard. Aan deze tekst kunt u geen rechten ontlenen.

Wilt u vrijblijvend advies over uw veiligheidskleding?

Uw bedrijfsnaam:
 
 
Uw naam:*
 
 
Uw e-mail*
 
 

Waar kunnen we u mee helpen?
 
 

 
 

 
 

Collecties die voldoen aan deze normering

http://www.berendsen.nl/fr_FR/assortiment/snijbestendige-handschoenen-huren
http://www.berendsen.nl/fr_FR/assortiment/snijbestendige-handschoenen-huren
Snijbestendige handschoenen

Snijbestendige handschoenen

De juiste bescherming tegen snijrisico's