EN 1149-3

EN 1149-3 is een test voor het meten van het ladingverval van antistatische kleding. De testmethode EN 1149-3 valt binnen de kledingnorm EN 1149-5 (antistatische eigenschappen). Antistatische kleding die is getest volgens EN 1149-3 verliest elektrische lading aan de lucht. Er is geen geleiding nodig. Hierdoor kan de drager zichzelf niet opladen. De test laat ook zien hoe snel de kleding weer is geneutraliseerd.

  

Altijd bescherming

Voor de productie van kleding met de norm EN 1149-5 gebruikt Berendsen garen waarin een antistatische vezel is verwerkt. Tevens is het garen omhuld met een beschermende laag. De antistatische werking kan niet worden aangetast tijdens de reiniging. 

EN 1149-3 en onderhoud

Beschermende bedrijfskleding met de norm EN 1149-3 vraagt om professioneel onderhoud, zodat de beschermende eigenschappen behouden blijven. De antistatische werking kan verminderen als de kleding vuil is. Zorg ervoor dat uw medewerkers altijd voldoende schone kleding tot hun beschikking hebben en zich zo nodig kunnen omkleden.


Berendsen reinigt de kleding regelmatig. Na elke reinigingsbeurt wordt de kwaliteit van de kleding gecontroleerd en indien nodig gerepareerd volgens de veiligheidsrichtlijnen. Uw kleding voldoet daardoor altijd aan de meest recente normen.

Belangrijk

  • Aanvullende persoonlijke beschermingsmiddelen zijn essentieel, zoals veiligheidsschoenen.
 
 
Deze tekst is informatief van aard. Aan deze tekst kunt u geen rechten ontlenen. Lees hier de gebruikersinstructies.


Uw bedrijfsnaam:
 
 
Uw naam:*
 
 
Uw e-mail*
 
 

Waar kunnen we u mee helpen?