DIN 10524

De DIN 10524 houdt rekening met alle foodstandaarden (zoals de HACCP, BRC, ISO 22000 en IFS) en met de specifieke risico's die op uw bedrijf kunnen voorkomen. De norm geeft richtlijnen met betrekking tot het design van de kleding, maar ook de selectie, het gebruik en het onderhoud van de werkkleding. 

Deze norm kijkt specifiek naar werkkleding in het productieproces en maakt hierin onderscheid tussen drie zones. 

Een goede reiniging van de kleding is essentieel voor de voedingsmiddelenindustrie. De kleding blijft hierdoor hygiënisch schoon en het product blijft beschermd. Het regelmatig inleveren van de kleding is noodzakelijk om de hygiëne te blijven borgen.

Low Risk kleding

  • Gekleurde kleding
  • Buitenzakken met klep en verborgen metalen drukknoop
  • Bovenkleding valt over de broek heen
  • RABC wasproces

High Risk kleding

  • Verborgen metalen drukknopen
  • Binnenzak met klep en metalen knoop
  • Geen zakken aan de buitenzijde
  • RABC wasproces

Highest Risk kleding

  • Zonemarkering bij de kraag
  • Geen zakken
  • Verborgen metalen drukknopen
  • RABC wasproces

Wat Berendsen doet met de DIN 10524

Door uw afdelingen met de bijbehorende risico's te spiegelen aan de DIN 10524 normeringen zorgt Berendsen ervoor dat iedere werknemer de juiste kleding draagt binnen de juiste zones in uw bedrijf. Zo voorkomt u contaminatie door het onjuist gebruik van kledingstukken.

Berendsen heeft een gespecialiseerde food-wasserij. Door deze specialisatie is het wasproces niet alleen RABC gecertificeerd, maar kunnen we ook voldoen aan specifieke klantwensen. Onze wasserij wordt dan ook regelmatig geaudit door zowel externe experts als onze klanten. 

Wilt u meer informatie of advies over uw food kleding?

Uw bedrijfsnaam:
 
 
Uw naam:*
 
 
Uw e-mail*
 
 

Waar kunnen we u mee helpen?
 
 

 
 

 
 

Collecties die voldoen aan deze normering

http://www.berendsen.nl/fr_FR/assortiment/foodsafety-kleding-huren
http://www.berendsen.nl/fr_FR/assortiment/foodsafety-kleding-huren
Food Safety

Food Safety

De oplossing voor continuïteit in uw food productie