,
Gratis advies?

Bel direct met één van onze experts of laat uw gegevens achter en wij bellen u terug. 

Bel mij terug

Voorkom ondermijning van de hygiëne

Ongetwijfeld heeft u met veel zorg het kledingpakket voor uw medewerkers samengesteld. Zo wilt u de veiligheid van uw product borgen door te voldoen aan de strengste normeringen, zoals de HACCP, BRC, Tesco en IFS.

Helaas kunnen uw inspanningen om de hygiëne te garanderen, ondermijnd worden. Bijvoorbeeld doordat uw medewerkers de kleding niet tijdig inleveren om te laten reinigen. Lees in dit artikel hoe de registratie van het aantal wasbeurten helpt om de hygiëne naar een nog hoger niveau te tillen.

Persoonsgebonden kledingpakketten

Wanneer u bedrijfskleding huurt, is het mogelijk om kleding met een chip te koppelen aan een drager. Hieruit kunnen we afleiden of de medewerker iedere week zijn kleding inlevert en hoeveel kleding hij laat wassen. In de voedingsmiddelenindustrie betekent dit dat een medewerker die vijf dagen werkt, iedere week vijf broeken en vijf jassen zou moeten inleveren. Wordt er minder ingeleverd? Dan bestaat de kans dat er meerdere dagen in dezelfde kleding wordt gewerkt. Hierdoor gaat de hygiëne op de werkvloer achteruit en de veiligheid van uw product wordt niet langer geborgd. Doordat het inleverpercentage op persoonsniveau bekend is, kunt u de betreffende medewerker hierop aanspreken.

Zijn er minimaal 50 medewerkers werkzaam binnen uw organisatie? Dan is de unimat een uitkomst voor u. Dit is een volautomatisch managementsysteem voor de uitgifte en inname van uw bedrijfskleding en toebehoren. Kleding wordt via dit systeem gevolgd en geregistreerd. Dit is van groot belang wanneer hygiëne een grote rol speelt in uw bedrijf.

Algemene inleverpercentages

Helaas zien we in de voedingsmiddelenindustrie vaak dat kleding niet persoonsgebonden wordt ingezet, maar op bulk. Op deze manier is het lastig om te achterhalen of iedereen elke dag de kleding in de was doet. Controle van de hygiëne op persoonsniveau wordt hierdoor onmogelijk. U weet zonder een persoonsgebonden kledingpakket namelijk niet wie schone kleding aantrekt of meerdere dagen achtereen hetzelfde aantrekt.

Toch is het mogelijk bij kleding die op bulk wordt ingezet om algemene conclusies te trekken. Bedrijfskleding die binnenkomt bij uw leverancier wordt doorgaans geregistreerd. Hoewel er niet op dragersniveau gekeken kan worden, is het wel mogelijk om algemene inleverpercentages te berekenen. Wanneer u klant bent bij Berendsen kunt u deze percentages desgewenst opvragen. Wanneer het inleverpercentage significant lager is dan wat u zou willen, kunt u hier gepaste maatregelen voor nemen binnen uw bedrijf.

Wanneer u met kleding op bulk werkt, en toch de kleding persoonsgebonden wilt maken. Dan kan dit op locatie door middel van de Unimat. Zo weet u toch precies of iedereen elke dag schone kleding uit de Unimat haalt. Een bijkomend voordeel is dat hiermee bespaard kan worden op aantallen in omloop, omdat er minder kledingstukken nodig zijn.

De nabije toekomst

In de nabije toekomst kunnen medewerkers die vuile kleding dragen door middel van chips en poortjes van bepaalde afdelingen geweerd worden. Doordat een chip in de kleding is aangebracht, kan deze worden gevolgd binnen de productieomgeving. Een poortje zal de chips van een afstand scannen en registreren. Een medewerker die voor de tweede dag met dezelfde kleding door een poortje wordt gescand, krijgt geen toegang tot de afdeling, totdat er schone kleding wordt gedragen.

Hetzelfde geldt voor het risico op kruisbesmetting. Als medewerkers van de ene afdeling naar de andere gaan, dient er eerst omgekleed te worden. Uiteraard kunen voor iedere branche en organsatie andere regels gelden.

Wilt u de maximale hygiëne binnen uw organisatie waarborgen? Graag kijken we met u mee naar de mogelijkheden voor uw kledingoplossing. Vul onderstaand formulier in, zodat wij u vrijblijvend kunnen adviseren.

Wilt u vrijblijvend advies over foodkleding?

Mark Voskamp
Adviseur foodkleding

Als adviseur foodkleding help ik u graag verder. Ik help bedrijven dagelijks met het kiezen van de juiste oplossing.

Wilt u meer artikelen over de voedingsmiddelenindustrie lezen?

http://www.berendsen.nl/fr_FR/food-artikelen/kleur-bekennen-in-de-food
http://www.berendsen.nl/fr_FR/food-artikelen/kleur-bekennen-in-de-food
Kleur bekennen

Kleur bekennen

Bescherm uw product, zodat deze veilig blijft voor consumptie.
Ontdek hoe u dit doet
http://www.berendsen.nl/fr_FR/food-artikelen/de-juiste-foodkleding-selecteren
http://www.berendsen.nl/fr_FR/food-artikelen/de-juiste-foodkleding-selecteren
De juiste foodkleding

De juiste foodkleding

Welke factoren spelen mee bij het selecteren van de juiste foodkleding?
Lees het hier
http://www.berendsen.nl/fr_FR/food-artikelen/foodschoenen
http://www.berendsen.nl/fr_FR/food-artikelen/foodschoenen
Foodschoenen

Foodschoenen

Zorg dat uw medewerkers veilig, hygiënisch en comfortabel werken.
Lees meer