,
Gratis advies?

Bel direct met één van onze experts of laat uw gegevens achter en wij bellen u terug. 

Bel mij terug

Kleur bekennen met zonemarkering

Voedselschandalen vinden regelmatig hun weg naar de media. Dit is het laatste waar een food bedrijf mee geconfronteerd wil worden, aangezien dit de slechtste reclame is die je als bedrijf kan krijgen. Lees in dit artikel hoe u voedselschandalen, als gevolg van bijvoorbeeld kruisbesmetting, voorkomt door te werken met zonemarkering.

Voorkom voedselschandalen

De veiligheid van uw product is net zo belangrijk als de veiligheid van uw medewerkers. Om ervoor te zorgen dat uw voedsel, halffabricaten of eindproducten schoon en veilig blijven, kan het noodzakelijk zijn dat mensen of goederen van bepaalde afdelingen elkaar op geen enkele manier kruisen. Kruisbesmetting kan namelijk voor problemen zorgen, wanneer u werkt met zeer bederfelijk voedsel of voedsel voor kwetsbare groepen als baby's en ouderen. Maar denk ook aan mogelijke allergenen. In deze gevallen is de veiligheid van uw product uw kostbaarste goed.

Zichtbaar schone bedrijfskleding

Een belangrijke eis van de voedingsmiddelenindustrie is het dragen van witte kleding. Zeker in de highest care afdelingen is het van belang dat iedereen kan zien dat de gedragen kleding schoon is. Dit is het beste te zien op witte kleding. Voor deze ‘gevoelige' afdelingen is het dan ook geen optie om verschillend gekleurde kledingstukken te dragen om daarmee het onderscheid tussen afdelingen duidelijk te maken.

Kleur bekennen met zonemarkering

Ondanks dat het dragen van witte kleding verplicht is in de voedingsmiddelenindustrie, is het toch mogelijk om met kleuren te variëren. Door accenten in kledingstukken aan te brengen is het voor iedereen duidelijk of een persoon de juiste kleding draagt op de juiste afdeling. Op deze manier is het niet langer noodzakelijk om te werken met bijvoorbeeld verschillend gekleurde haarnetjes, aangezien de kleur van de kleding bepalend is voor het wel of niet mogen betreden van een afdeling. Deze kleuren kunnen bijvoorbeeld verwerkt worden op de schouders.

Tegenwoordig is het ook mogelijk om witte schoenen te voorzien van zolen met afwijkende kleuren. Zo kan men zeker weten dat schoenen niet op de verkeerde afdelingen worden gedragen en zo vuil van de éne naar de andere afdeling wordt meegenomen.

Bent u benieuwd hoe kleuren verwerkt kunnen worden in de witte kleding op uw high care afdeling ? Neem vrijblijvend contact op met onze adviseur, zodat hij/zij een persoonlijk advies voor u kan samenstellen.

Wilt u vrijblijvend advies over foodkleding?

Mark Voskamp
Adviseur foodkleding

Als adviseur foodkleding help ik u graag verder. Ik help bedrijven dagelijks met het kiezen van de juiste oplossing.