De meest geborgde reiniging van uw cleanroombrillen

Eliminatie van risico op inconsistente handmatige desinfectie van uw brillen.

Een consistent cleanroombrillen desinfecteerproces waardoor het risico op besmetting van inconsistente handmatige desinfectie wordt geëlimineerd. Het proces is geautomatiseerd, gevalideerd en volledig gedocumenteerd. Alle brillen en processen zijn volledig traceerbaar door middel van micro-chips, zo kunt u een bril meerdere malen herbruiken zonder dat u zich zorgen hoeft te maken. De bril wordt automatisch voor u vervangen.

Tevens een milieuvriendelijke oplossing omdat u één bril meerdere malen herbruikt.

Hoe werkt het?

1.     U ontvangt in onze gedesinfecteerde kist: verpakte schone brillen

2.     U draagt de bril in uw cleanroom

3.     U legt de gedragen brillen weer in kist

4.     Wij halen de kist op en reinigen de brillen, tevens ontvangt u direct weer schone brillen

Voordelen cleanroombrillen

Besparing door het geautomatiseerde cleanroombrillen proces

Besparinggeen zorgen over inkoop, voorraad, reiniging, verpakken en roulatie van de cleanroombrillen

MVO door gebruik van reusable cleanroom brillen MVOuw cleanroombrillen worden hergebruikt en zijn volgens een gevalideerd proces geborgd 
Consistent en geautomatiseerd cleanroombrillen proces Consistent en reproduceerbaar proces: uw cleanroombrillen worden geautomatiseerd gereinigd, gedesinfecteerd en gesteriliseerd

 

Cleanroom brillen brochure

In dit document staat alles wat u moet weten over onze cleanroom brillen service:

Bekijk het cleanroombrillen assortiment

Gratis: één van onze cleanroombrillen gereinigd en/of gesteriliseerd ontvangen?

Uw naam*
 
 
Uw e-mailadres*
 

 
 
 
 
 

Algemene info over cleanroombrillen

De vernieuwde MicronGoggle service van Berendsen is exclusief ontworpen om elke keer dat uw operators een ISO klasse 5 / GMP A cleanroom betreden, ze in staat zijn om een correct gereinigde, gedesinfecteerde en gesteriliseerde veiligheidsbril te gebruiken. Wij bieden een consistent reinigingsproces waardoor het risico op besmetting van inconsistente handmatige reiniging wordt geëlimineerd. Het proces is geautomatiseerd, gevalideerd en volledig gedocumenteerd. Alle brillen en processen zijn volledig traceerbaar door middel van micro-chips, zo kunt u een bril meerdere malen herbruiken zonder dat u zich zorgen hoeft te maken. De bril wordt automatisch door ons vervangen voor een nieuwe bril. De cleanroombrillen service van Berendsen is voor bedrijven die streven naar 0% foutkansen in hun productie.

Hoe werkt het?

1.     U ontvangt in onze gedesinfecteerde kist: verpakte schone brillen

2.     U draagt de bril in uw cleanroom

3.     U legt de gedragen brillen weer in kist

4.     Wij halen de kist op en reinigen de brillen, tevens ontvangt u direct weer schone brillen

Het geautomatiseerde cleanroombrillen proces:

Met het gebruik van een gevalideerd reinigings- en desinfectie cleanroombrillen proces wordt het gewenste reinigingsresultaat verkregen en worden de brillen thermisch gedesinfecteerd. Hierdoor ontstaat een consistent en reproduceerbaar eindproduct met een gevalideerd eindresultaat m.b.t. reiniging en desinfectie.

Middels thermische desinfectie wordt het aantal micro-organismen tot een aanvaardbaar niveau teruggebracht (minimaal log 6 reductie).

Het proces is gevalideerd volgens de NEN-EN-ISO 15883-1 en NEN-EN-ISO 15883-2, Instrumentenwasmachine normering conform de Berendsen VMP approach (IQ, OQ en PQ)

Na het cleanroombrillen wasproces vindt sterilisatie plaats:

Vrijgave van de brillen vindt plaats na goedkeuring van alle procesparameters zoals vastgelegd op de bijhorende batchdocumentatie door de afdeling Quality Assurance. Als alle uitgevoerde testen voldoen aan de vooropgestelde normen ontvangt u een Certificate of Conformance. Dit is uw garantiebewijs voor steriele artikelen en geeft u zekerheid dat het artikel geschikt is om in te zetten in uw productie.