Stel uw vraag

Foodkleding

Met Berendsen als partner voldoet u altijd aan recente wetgeving voor foodproductie. Zo kunt u een bezoek van uw afnemers, gasten, certificeerder of de NVWA met vertrouwen tegemoet zien. Onze kleding voldoet aan de DIN 10524 normering, en is daarmee geschikt om gedragen te worden in onder andere IFS-, TESCO-, BRC- en HACCP-omgevingen.

U heeft veel vrijheid in het kiezen van het aantal en de plaatsing van zakken, zodat iedere medewerker zijn spullen veilig kan opbergen. Met zonemarkering maakt u elke afdeling herkenbaar: zo ziet u het direct als een medewerker niet in een bepaalde zone thuishoort. 

Risicozones voor foodkleding

Door de collectie in te delen in 3 risicocategorieën is het voor u snel en simpel mogelijk de juiste kleding bij uw bedrijfsprocessen te selecteren. Samen met de adviseur kijkt u naar de juiste oplossing voor al uw afdelingen. 

Food Safety Maximum Risk - Jack

HACCP Food Jack - Maximum Risk

Food Safety jack - food kleding volgens HACCP regels
3
Specificaties
  • Heeft kleurmarkeringen bij de kraag, in rood, groen of blauw
  • Heeft geen zakken
  • Heeft verborgen metalen drukknopen, om knopen in het eindproduct te voorkomen
  • Is verkrijgbaar met manchetten of drukknopen aan de mouwen
De Food Safety Maximum Risk collectie is geschikt voor
  • Zones met een hoog risico op contaminatie
  • Werken met eindproducten (bederflijk en voor directe consumptie)
  • TESCO-, HACCP- en BRC-omgevingen  

Food Safety Maximum Risk Jas incl. zonemarkering

HACCP Food Jas met Zonemarkering - Maximum Risk

Food Safety voedselverwerking jas - kleding volgens de HACCP regels
3
Specificaties
  • Kleurmarkeringen bij de kraag, in rood, groen of blauw
  • Zo kunt u altijd de juiste afdeling te herkennen
  • De jas heeft geen zakken 
  • Verborgen metalen drukknopen, om knopen in het eindproduct te voorkomen 
De Food Safety Maximum Risk collectie is geschikt voor
  • Zones met een hoog risico op contaminatie
  • Werken met eindproducten (bederflijk en voor directe consumptie)
  • TESCO-, HACCP- en BRC-omgevingen

Food Safety Maximum Risk - Broek

HACCP Food Broek - Maximum Risk

Broek voedsel industrie - food kleding volgens de HACCP regels
2
Specificaties
  • De broek heeft geen zakken
  • Verkrijgbaar met jeans sluiting of een elastische broekband
  • Verkrijgbaar met manchetten of drukknopen aan de pijpen  
De Food Safety Maximum Risk collectie is geschikt voor
  • Zones met een hoog risico op contaminatie
  • Werken met eindproducten (bederflijk en voor directe consumptie)
  • TESCO-, HACCP- en BRC-omgevingen

Foodschoenen - product asset

HACCP FoodSchoenen

Food schoenen - werkschoenen volgens de HACCP regels
6
Specificaties
  • Inclusief reiniging en onderhoud
  • Optimale hygiëne in uw foodproductie
  • Werkschoenen gaan langer mee
  • Voldoen aan alle normeringen binnen de voedselindustrie  
     

Certificering:

 DIN 10524
 Alle foodstandaarden

 


Food Safety Low Risk - Gekleurd Jack

HACCP Food Gekleurd Jack - Low, High en Maximum Risk

Food Safety jas - voedsel verwerking volgens de HACCP regels
3
Specificaties
  • Verkrijgbaar in blauw, rood en groen om de herkenbaarheid van medewerkers van specifieke afdelingen te garanderen
  • Geen zakken, om vreemde voorwerpen in uw product te voorkomen
  • Verstelbare uiteinden van mouwen, voor optimale hygiëne en comfort 
De Food Safety collectie is geschikt voor
  • Werk in een zone met een hoog risico op besmetting
  • Werk waarbij de kleding snel vuil wordt (bijv. meelproductie)
  • Bedrijven waarbij medewerkers niet van de ene naar de andere afdeling mogen

Haal het meeste uit uw investering in foodkleding

Wij nemen u de volledige zorg rondom hygiënische food kleding uit handen. Met de juiste kleding per risico zone, een gecertificeerd wasproces en aanvullende begeleiding. Wij leggen graag uit hoe wij dit doen en waar u zelf op kunt letten.

Wilt u vrijblijvend advies over foodkleding?

Mark Voskamp
Adviseur foodkleding

Als adviseur foodkleding help ik u graag verder. Ik help bedrijven dagelijks met het kiezen van de juiste oplossing.

Altijd voldoen aan de HACCP regels

HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points) is een systeem voor voedselveiligheid. Het moet ervoor zorgen dat voedsel op een veilige manier geproduceerd wordt. Voor een HACCP plan wordt voor iedere fase van de productie in kaart gebracht wat er mis kan gaan. Zo lopen u, uw klanten én de eindgebruiker zo min mogelijk risico.  

Food kleding volgens de HACCP regels

Dit is precies zoals de food collectie van Berendsen is ontwikkeld. Om de juiste kleding voor u te vinden zal onze adviseur samen met u een rondje lopen door uw bedrijf. Welke afdelingen zijn er in uw food productie? Waar loopt het voedsel het meeste risico? Hebben uw medewerkers nog gereedschap nodig, zoals een telefoon?

Werken volgens de HACCP regels: geen optonthoud

Uw medewerkers moeten voldoen aan alle wet- en regelgeving, maar ze moeten ook goed kunnen werken. Met Berendsen food kleding werken uw medewerkers zonder oponthoud. Er is altijd voldoende hygiënische kleding beschikbaar. Dankzij handige uitgiftesystemen hebben ze direct hun kleding en kunnen uw medewerkers direct aan de slag. We staan 24/7 voor u klaar, ook bij calamiteiten.

Ook schoenen volgens de HACCP regels

Voorkom kruisbesmetting van uw eindproduct via de schoenen van uw medewerkers. Laat gecertificeerde schoenen reinigen. In het wasproces worden hardnekkige vuilresten verwijderd en kiemen geminimaliseerd. Zo blijven de food schoenen aan de HACCP en andere hygiëne standaarden voldoen. 

 

Food kleding volgens de HACCP regels - Berendsen

Waar moet u op letten bij food of HACCP kleding?

Voedselveiligheid is tegenwoordig een onmisbaar begrip geworden in de foodindustrie. De HACCP regels worden dan ook steeds strenger. Consumenten worden kieskeuriger en kwaliteitsmanagers zien dagelijks weer nieuwe uitdagingen in hun werkveld. Berendsen gaat daarom regelmatig het gesprek aan met kwaliteitsmanagers in de food. We willen graag van hen weten we wat de grootste uitdagingen zijn van kwaliteitsmanagers in de foodindustrie. Hier passen we onze dienstverlening continue op aan. Zo kunnen wij onze klanten zoveel mogelijk ontzorgen op het gebied van voedsel veiligheid en hygiëne in hun foodproductie. 

Veranderende eisen en normeringen van foodkleding

Het bijhouden van eisen en normeringen blijft een uitdaging. Deze uitdaging ontstaat uit het feit dat deze constant veranderen. Daarnaast is het vaak lastig te bepalen of deze eisen en normeringen zinvol zijn of niet. Er bestaat binnen de food altijd een spanningsveld tussen veiligheid en werkbaarheid.

Als klant bij Berendsen heeft u hier geen omkijken naar. Onze productspecialist is op de hoogte van de nieuwste eisen en normeringen en kan ten alle tijden advies op maat geven. Verandert de wetgeving? Dan verandert uw food kleding mee. Wij voorzien u ook van de juiste documentatie om vragen van auditors te beantwoorden. Onze food kleding voldoet aan de strengste food normeringen, zoals de HACCP, zodat uw medewerkers hygiënisch te werk kunnen gaan.

Hygiënisch gedrag in de foodproductie

Voor een foodbedrijf dat zich regelmatig bezig houdt met het neerzetten van een kwalitatief product, is veilig gedrag van personeel in de foodproductie enorm belangrijk. Dit wordt dan ook als een grote uitdaging gezien door kwaliteitsmanagers. Hoe zorgt een kwaliteitsmanager er voor dat het personeel zich zo hygiënisch mogelijk gedraagt? Door ons persoonlijk relatiebeheer kunnen wij hier ondersteuning in bieden. Bij Berendsen hebben alle klanten een persoonlijk aanspreekpunt waar zij terecht kunnen en deze mensen hebben maar één doelstelling: zorgen dat u tevreden bent.