,
Gratis advies?

Bel direct met één van onze experts of laat uw gegevens achter en wij bellen u terug. 

Bel mij terug

Hoge nood en Tesco

De juiste kleding kiezen is niet zomaar gekozen. Wanneer u zich aan bepaalde standaarden, zoals de Tesco, moet houden, moet u zelfs rekening houden met één van de meest basale behoeften: het toiletbezoek. Lees waar u rekening mee moet houden om besmetting van producten te voorkomen en hoe u aan de standaard blijft voldoen.

Dit zegt de Tesco over toiletbezoek

Letterlijk zegt de Tesco het volgende over toiletbezoek. ‘Wanneer men jassen of kieltjes draagt, moeten deze uitgetrokken worden voordat men de toiletten, kantine of andere locaties buiten de productie bezoekt,’ aldus paragraaf 10.5.
Subparagraaf 10.5.1 zegt ook dat ‘wanneer men geen lange jassen draagt, moet men de bovenlaag wisselen of verwijderen (met uitzondering van de haarnetjes), zoals sloven, overalls en kiel/broeken.’

De reden voor bovenstaande maatregelen is dat de productiekleding niet vuil wordt door op andere deze locaties aanwezig te zijn, in dit geval het toilet. Als we deze informatie van Tesco letterlijk nemen, dan zou men in dit geval iedere keer wanneer ze de productieruimte hebben verlaten – en later terug komen – zich moeten omkleden na een toiletbezoek.

Waarom? Daarom!

Kortgezegd schrijft Tesco voor dat u voor een toiletbezoek iets moet kunnen uittrekken wat in de productieruimte gedragen wordt, om te zorgen dat de kleding schoon blijft. Spettertjes, geur en andere dingen wil je natuurlijk niet meenemen naar de productieruimte. Een lange jas die alleen in het productieproces wordt gedragen, zal dus eventuele spatjes op de broek bedekken. Zo blijft deze combinatie voldoen aan de Tesco standaard.

Het wordt wel problematisch wanneer men in de productieruimte een combinatie van een sweater met broek aanheeft. Aangezien men iets uit moet trekken bij het toiletbezoek. Houdt hier dus rekening mee met de kledingselectie. De beste manier om de gewenste kledingcombinatie te bepalen is door middel van de risico-inventarisatie en -evaluatie. Wilt u hulp hierbij? Neem dan contact met ons op via onderstaand formulier.

Stel direct uw vraag

Vul het contactformulier in en wij reageren binnen één werkdag op uw vraag.

Uw bedrijfsnaam:
 
 
Uw naam:*
 
 
Uw e-mail*
 
 

Waar kunnen we u mee helpen?
 
 

 
 

 
 

  

Wilt u de hygiëne verbeteren met foodkleding?

http://www.berendsen.nl/assortiment/food-schoenen-huren
http://www.berendsen.nl/assortiment/food-schoenen-huren
Foodschoenen

Foodschoenen

Draag foodschoenen voor optimale hygiëne in de foodproductie
Bekijk het hier
http://www.berendsen.nl/assortiment/food-kleding-huren
http://www.berendsen.nl/assortiment/food-kleding-huren
Foodkleding

Foodkleding

Bekijk welke oplossingen mogelijk zijn voor foodkleding.
Lees verder
http://www.berendsen.nl/service-contact
http://www.berendsen.nl/service-contact
Advies nodig?

Advies nodig?

Heeft u vragen over de meest geschikte kleding voor uw situatie?
Neem contact op
Stel uw vraag