Stel uw vraag
,
Gratis advies?
Bel direct met één van onze experts of laat uw gegevens achter en wij bellen u terug. 
Bel mij terug

Altijd beschermd met veiligheidskleding

Veiligheidskleding moet uw medewerkers goed beschermen tegen risico's, maar ook comfortabel en fijn zitten. Ons ruime assortiment aan veiligheidskleding biedt de oplossing voor diverse risico's. De veiligheidskleding voldoet altijd aan de meest recente normeringen: verandert de regelgeving, dan verandert uw kleding mee. Uw medewerkers kunnen hele dag comfortabel kunnen werken, dankzij een goede pasvorm en licht materiaal. We komen u graag adviseren om de juiste kleding te kiezen. U kunt bijvoorbeeld veiligheidskleding combineren met andere werkkleding, voor nog meer comfort. Zit de juiste kleding voor uw bedrijf er niet bij, dan kunnen we op zoek naar een oplossing op maat. 

http://www.berendsen.nl/en_US/assortiment/laskleding-huren
http://www.berendsen.nl/en_US/assortiment/laskleding-huren
Laskleding

Laskleding

Bescherming tegen lasspatten en vonken
http://www.berendsen.nl/en_US/assortiment/signaalkleding-huren
http://www.berendsen.nl/en_US/assortiment/signaalkleding-huren
Signaalkleding

Signaalkleding

Zichtbaar zijn bij werken in een donkere omgeving
http://www.berendsen.nl/en_US/assortiment/brandvertragende-kleding-huren
http://www.berendsen.nl/en_US/assortiment/brandvertragende-kleding-huren
Brandwerende kleding

Brandwerende kleding

Veilig werken in de buurt van vlammen of hitte
http://www.berendsen.nl/en_US/assortiment/antistatische-kleding-huren
http://www.berendsen.nl/en_US/assortiment/antistatische-kleding-huren
Antistatische kleding

Antistatische kleding

Veilig werken in een ATEX zone
http://www.berendsen.nl/en_US/assortiment/chemicalien-kleding-huren
http://www.berendsen.nl/en_US/assortiment/chemicalien-kleding-huren
Chemicaliën kleding

Chemicaliën kleding

Voorkom contact met chemicaliën en zuren
http://www.berendsen.nl/en_US/assortiment/aluminium-kleding-huren
http://www.berendsen.nl/en_US/assortiment/aluminium-kleding-huren
Aluminium kleding

Aluminium kleding

Optimaal beschermd tegen gesmolten aluminium

Wilt u vrijblijvend advies over uw veiligheidskleding?

Eva Hermans
Productspecialist

Als productspecialist help ik u graag verder. Ik help bedrijven dagelijks met het uitzoeken van wet- en regelgeving rondom veiligheidskleding en de vertaling hiervan naar de dagelijkse praktijk. 

Het kiezen van de juiste veiligheidskleding

Stel, er breekt brand uit in uw bedrijf. Dan verkleint brandvertragende bedrijfskleding het risico op blijvend letsel aanzienlijk. Veiligheidskleding is de laatste beschermlaag tussen een risico en uw medewerker. Het is dus van levensbelang om dit goed geregeld te hebben. 

Veiligheidskleding in uw RI&E

Om erachter te komen welke veiligheidskleding u nodig heeft, is het inventariseren van de risico's een vereiste. Is er kans op brand, explosies of wordt er soms gewerkt met gevaarlijke stoffen? Denk dan aan mogelijkheden om die risico's in te perken, zoals de inzet van beschermende bedrijfskleding die aansluit op de dagelijkse werksituatie. Denk aan brandvertragende kleding of zichtbaarheidskleding met reflecterende delen.

Kwaliteit en betrouwbaarheid van veiligheidskleding

Zoals een lasbril de ogen beschermt, zo beschermt bedrijfskleding de huid. Bezuinig er dus niet op. Als het gaat om veilige arbeidsomstandigheden dan is kwalitatieve en betrouwbare veiligheidskleding cruciaal.

In de regel geldt: goedkoop is duurkoop. Voordelige bedrijfskleding is doorgaans gemaakt van goedkopere stoffen, en slijt daardoor sneller. Dan is het de vraag of uw medewerkers na honderden arbeidsuren nog wel voldoende worden beschermd. En voldoet u dan wel aan de zorgplicht volgens de Arbowet? Nee, want de zorgplicht gaat vérder dan maatregelen invoeren. U zult ook periodiek moeten controleren of die maatregelen nog altijd volstaan. Ofwel: zorg ervoor dat de kleding regelmatig op slijtage wordt gecontroleerd en repareer of vervang de kleding waar nodig.

Vuile veiligheidskleding: niet zo veilig als u denkt

Een gezonde werkomgeving voor uw medewerkers? Dan is hygiëne onontkoombaar. Wat dacht u van een hygiënisch gereinigde veiligheidsoverall?

Bij veiligheidskleding wassen komt veel kijken. Zeker als de kleding moet voldoen aan wettelijke normen. Als de kleding verkeerd wordt gewassen of gedroogd, kan dit van invloed zijn op de kwaliteit. Zo kunnen beschermende coatings worden aangetast en werkende bestanddelen worden tenietgedaan. Vraag aan de kledingleverancier naar de wasvoorschriften. Op welke temperatuur blijft de kleding in topconditie?

Investeer in hoogwaardige was- en droogapparatuur. Met professionele wasmachines blijft de bedrijfskleding beter behouden. Overleg ook welk wasmiddel geschikt is. Let erop dat het wasmiddel de beschermende eigenschappen niet schaadt. Op deze manier blijven brandvertragende eigenschappen behouden, reflectiedelen zichtbaar en kleding waterafstotend. De Inspectie SZW gaat ervan uit dat u hier rekening mee houdt.

Veiligheidskleding huren

Veiligheidskleding kan bijdragen aan veilige en hygiënische arbeidsomstandigheden, maar er is veel om op te letten. Aanschaf, onderhoud, wassen, eventueel reparatie… En hoe weet u nu zeker of alle normen nog intact zijn?

Wanneer u veiligheidskleding huurt bij Berendsen, hoeft u zich hier niet mee bezig te houden.  Voor een vaste prijs per medewerker worden reiniging, onderhoud, reparatie en vervanging uit handen genomen. Ook voor aanschaf, aanmeten en inname- en uitgifte wordt gezorgd.

Bijkomend voordeel is dat er strikte controle is op de kwaliteit en normen van de veiligheidskleding. Na elke wasbeurt wordt de kleding gecontroleerd. Is een kledingstuk kapot? Dan wordt het gerepareerd of vervangen. Zo weet u zeker dat uw medewerkers altijd goed zijn beschermd, volgens de regels van de inspectie.