Wasprocessen

Wanneer kleding niet goed gewassen wordt kan het onveilige situaties opleveren. Oud vuil of restanten wasmiddel zijn gevaarlijk wanneer ze in aanraking komen met vonken of chemicaliën. Ook verkeerde temperaturen of wasmiddelen kunnen de beschermende eigenschappen van kleding aantasten. 

Klantspecifiek wasproces
Berendsen gebruikt voor alle verschillende typen kledingstukken een specifiek wasprogramma. Hiermee worden de beschermende eigenschappen niet aangetast, of weer in oude staat gebracht. Op chemie kleding wordt bijvoorbeeld iedere wasbeurt een nieuwe finish aangebracht.  

Inspectie en reparatie
Voor en na het wassen wordt de kleding zorgvuldig gecontroleerd op kwaliteit. Beschermende eigenschappen worden getest en de kleding wordt gecontroleerd op gaten en scheuren. Indien nodig, wordt veiligheidskleding met gecertificeerde materialen hersteld door hiervoor opgeleid personeel. Is kleding onherstelbaar beschadigd, dan wordt die meteen vervangen. 

Specialisatie
Voor de food en farmacie hebben wij een aparte wasserij, waar voor iedere klant het wasproces wordt afgestemd op het vuil en de risico's. Door deze specialisatie kunnen wij aan specifieke klantwensen voldoen. 

Weten wat er met uw kleding gebeurt in de was?

Neem een kijkje in onze wasserij. In deze video leggen we uit hoe wij de werkkleding voor iedere klant zorgvuldig wassen en controleren.

Wilt u vrijblijvend advies over uw veiligheidskleding?

Uw bedrijfsnaam:
 
 
Uw naam:*
 
 
Uw e-mail*
 
 

Waar kunnen we u mee helpen?
 
 

 
 

 
 

Meer over het waarborgen van de veiligheid