,
Gratis advies?

Bel direct met één van onze experts of laat uw gegevens achter en wij bellen u terug. 

Bel mij terug

De verantwoordelijkheid gaat verder dan alleen de aanschaf

De Arbowet schrijft werkgevers voor dat zij hun werknemers moeten voorzien van veiligheidskleding als zij risicovolle werkzaamheden uitvoeren. De verantwoordelijkheid van de werkgever houdt hier echter niet op. De werkgever moet ook zorgdragen voor het goede gebruik, onderhoud en reiniging van persoonlijke beschermingsmiddelen. Hoe uw leverancier van professionele veiligheidskleding hiervoor zorgt, leest u in dit artikel.

Gecertificeerde kleding

Wanneer u bedrijfskleding huurt, kan uw leverancier helpen met de kledingkeuze die de beste bescherming biedt bij gevaren. Professionele adviseurs lenen hun kennis graag om u te informeren over normeringen, zodat u niet zelf op zoek hoeft naar informatie.

Gecertificeerde kleding vergt speciaal onderhoud. Al uw kleding wordt na het wasproces gecontroleerd. Wanneer er onverhoopt gaatjes of slijtplekken in komen, worden deze proactief gerepareerd, zodat uw kleding na de reparatie nog steeds voldoet aan de normeringen. En omdat er dankzij de huur van bedrijfskleding altijd voldoende kleding aanwezig is, weet u zeker dat uw medewerkers nooit onbeschermd aan het werk gaan.

Vuile kleding is onveilige kleding

Bij een volledige kledingservice hoort ook de reiniging van vuile kleding. Vuil heeft namelijk een directe invloed op de werking van veiligheidskleding. Zo kan vuil op brandwerende kleding gewoon branden. En vuil op chemicaliën resistente kleding kan ervoor zorgen dat de chemicaliën meer vat op de kleding krijgen.

Beschermende kleding moet dus goed gereinigd worden, maar het wasproces dient wel goed afgestemd te worden op de kleding. Wanneer bijvoorbeeld een te agressief wasmiddel wordt gebruikt, wordt de vlamvertragende finish op kleding aangetast. Deze kan helaas niet meer opnieuw aangebracht worden. Een professionele wasserij zoals Berendsen kan uw kleding schoon en veilig wassen, zodat de gecertificeerde kleding dezelfde bescherming blijft bieden. 

Risico van slecht zittende kleding

Bedrijfskleding moet beschermen tegen gevaren zoals thermische en chemische gevaren. Veiligheidskleding mag in geen enkel opzicht bijdragen aan gevaren voor de gezondheid. Dit zou kunnen door een slechte pasvorm. Doordat kleding te ruim zit kunnen chemicaliën of lasspatten in de plooien van de broek terecht komen. Met een te klein kledingstuk bestaat de kans dat armen of benen alsnog blootgesteld worden aan gevaar. Daarnaast kan een te ruim zittend kledingstuk de kans vergroten dat de drager dankzij de kleding tussen de bewegende delen van een machine vast komt te zitten.

Doordat Berendsen de kleding voor elke drager precies op maat maakt, worden deze risico’s weggenomen. Broekspijpen en mouwen van een jack kunnen ingekort worden om plooivorming te voorkomen. Daarnaast heeft Berendsen een breed assortiment waaruit gekozen kan worden voor een optimale pasvorm en een comfortabel zittend kledingstuk.

Wilt u vrijblijvend advies over uw bedrijfskleding?

Hester
Bedrijfskleding adviseur

Als bedrijfskleding adviseur help ik u graag verder. Ik help bedrijven dagelijks met het uitzoeken van de juiste bedrijfskleding voor hun werkzaamheden. Ik beantwoord graag uw vragen.

Stel uw vraag