Cleanroom Flexi mat

Een (nog) schonere stap naar uw cleanroom

De gang naar uw cleanroom bevat deeltjes die door luchtcirculatie of via de zolen van uw (over)schoenen in uw cleanroom terecht kunnen komen. Deze deeltjes kunnen een beschadiging vormen voor uw kritische proces. 

Luchtgedragen deeltjes zoals sporen of huidschilfertjes kunnen bacteriën bij zich dragen en daardoor uw cleanroom ernstig contamineren.

Als u ervoor kunt zorgen dat het overgrote deel van alle deeltjes buiten uw cleanroom worden opgevangen en vastgehouden dan helpt dat om uw cleanroom (nog) schoner te houden. 

Een cleanroom mat is de oplossing om zoveel mogelijk deeltjes de toegang tot uw cleanroom te belemmeren. Bovendien is er zelfs een oplossing beschikbaar waarbij u zelf niets hoeft te doen.  

80% van de deeltjes op uw cleanroom mat

.... van contaminatie binnen 
cleanroom omgevingen is afkomstig
van wielen en/of schoenen. 

 

Cleanroom Flexi mat

Cleanroom Flexi mat

Cleanroom Flexi mat
2
Specificaties

Materiaal:
Unieke mix van een drie laags materiaal en antibacteriële impregnatie, 1.27 kg/m2

Maten:
Dikte - 1.2 mm
Standaard breedte - 1.2 m 
Lengte - diverse maten 
 

Kenmerken:

 • Geen risico op contaminatie - Biomaster antibacteriële finishing reduceert bacterie groei met 99,9%,
 • Prestatie - Weerstand van belasting tot 100 kilo
 • Comfort - makkelijke installatie en verwijdering
 • Matoppervlak plakt en houdt niet alleen deeltjes vast, maar trekt ook deeltjes aan
 • Geen dagelijkse volume afval (recyclebaar) 
 • Reinigbare mat met gebruikelijke schoonmaakprocedure
Geschikt voor
 • Kritische ruimten - omkleedruimten, overstapbanken, voor luchtsluis, voor luchtdouches, GMP gangen, werkplekken, overgang van zones

Voordelen Flexi mat

Contaminatie controle dankzij de cleanroom mat Contaminatie controlevoorkomt dat deeltjes via de lucht, schoenen, en wielen in uw kritische omgeving komen 
Besparing door de cleanroom mat

Besparingu hoeft geen voorraad aan te houden, en geen risico op onjuist gebruik

MVO door een reusable cleanroom mat MVOde mat is te reinigen, heeft geen impact op dagelijkse volumes afval en is volledig recyclebaar
Ergonomisch werken door de cleanroom mat Ergonomieu hoeft nooit meer een mat te vervangen, want dat doen wij voor u na de afgesproken periode. Na uw dagelijkse schoonmaak is de Flexi mat weer als nieuw

 

Neem de stap en vraag een gratis mat aan

Uw naam*
 
 
E-mailadres*
 
 

Algemene info over cleanroom matten

Contaminatiebestrijding
De Cleanroom Flexi mat voorkomt dat 99,9% van de contaminatie zich via voeten, wielen en lucht in uw kritische omgeving kan komen. Tussen de reinigingen zorgt het oppervlakte dat vuil, stof en bacteriën aangetrokken, verzameld en vastgehouden worden.
Dit zorgt ervoor dat de contaminatie van uw cleanroom of gecontroleerde omgeving door voeten of wielen geminimaliseerd wordt. De Cleanroom Flexi mat werd door Dycem speciaal ontwikkeld met Biomaster® - een anorganisch antibacterieel materiaal op zilverbasis - als integrale ingrediënt. Dit materiaal biedt een effectieve en duurzame antimicrobiële bescherming. Van Biomaster® is aangetoond dat het de groei van schadelijke bacteriën zoals campylobacter, MRSA, E.coli, listeria, salmonella en vele andere bacteriën met wel 99.9% verlaagt.

Flexibiliteit
Mocht u in uw kleedruimtes contaminatieproblemen hebben ervaren, dan is de Cleanroom Flexi mat de oplossing. Mocht u op een visuele manier duidelijk willen maken dat u van de ene naar de andere zone gaat, dan is de Cleanroom Flexi mat de oplossing.
Er zijn talrijke relevante toepassingen - alle in- en uitgangen van kritische zones om het binnendringen van contaminaties te vermijden en de verspreiding van krachtige stoffen te voorkomen, zoals:

 • Kleedruimtes
 • Overstapbanken
 • Luchtsluizen voor personen
 • Luchtsluizen voor materialen
 • Luchtdouches
 • Laboratoriumtoegangen
 • Gangen in artsenpraktijken
 • Werkstations
 • Isolatiekamers

Berendsen Cleanroom Flexi matten zijn verkrijgbaar in diverse maten en kunnen zelfs op bestelling worden gemaakt met uw logo of een andere opdruk.

Veiligheid
Het hoofddoel van de Cleanroom Flexi mat is contaminatiebestrijding binnen uw kritische omgeving. Daarnaast biedt zij ook ergonomische voordelen en veiligheid voor uw personeel

 • Cleanroom matten kunnen een nuttige manier zijn om onderscheid te maken tussen niet-kritische en kritische zones.
 • In tegenstelling tot peel-off matten blijven de hoeken van de Cleanroom Flexi mat aan de vloer vastzitten, waardoor ongelukken worden voorkomen.
 • De standaard reinigingsmethode voor deze cleanroom mat is ergonomisch vriendelijk voor uw personeel, want zij hoeven minder te bukken en minder bewegingen te maken.

Handling & afvalvermijding
De afvoer van peel-off matten, die zwaar belast zijn met gevaarlijke contaminaties, is een zeer dure aangelegenheid. Dit wordt vaak op een inconsistente manier gedaan en vaak worden meerdere lagen tegelijk afgepeld. In een serviceafspraak met Berendsen wordt uw Cleanroom Flexi mat op een systematische manier vervangen, bijvoorbeeld eens per 6 maanden. De mat laat zich gemakkelijk door ons of door u plaatsen. U vermijdt bovendien de slechte ergonomische handling en verspreiding van deeltjes bij het afpellen. De Cleanroom Flexi mat laat zich gemakkelijk integreren in uw standaard bedrijfsprocedures en kunnen worden gereinigd volgens uw vaste reinigingsprotocol. De Cleanroom Flexi mat is een milieuvriendelijke oplossing die de uw stap richting de cleanroom nog schoner maakt.