Stel uw vraag

Een zichtbaarder facilitair bedrijf begint op het toilet

Toiletproducten zijn niet het eerste waar je als facilitair manager aan denkt als tool om het facilitair bedrijf meer bekendheid te geven. Dat is een gemiste kans, want door kleine veranderingen aan te brengen, kun je de ‘toiletbeleving' een flinke boost geven. Met als gevolg dat medewerkers een prettigere toiletgang genieten, wat op langere termijn resulteert in meer werkplezier en een hogere waardering van het facilitair bedrijf. 

 

Kleur

Of het nu om de kleur van de muur gaat, kledingkleur of de kleur van de lucht; kleur doet iets. Wekt emoties op. Oók – of juist – in het toilet. Zijn de toiletruimtes al jaren voorzien van witte, plastic dispensers? Kies dan eens voor een blauwe, antraciete of paarse kleur om een chique uitstraling te creëren. Of kies voor een frisse uitstraling door voor rood, groen of zelfs róze te gaan! En of medewerkers deze verandering zullen bespeuren! Sterker nog: uit diverse onderzoeken komt naar voren dat gekleurde dispensers ervoor zorgen dat medewerkers hun handen beter wassen en drogen – wat bacteriespreiding in het pand en daarmee ziekteverzuim reduceert.

 

Geur

Behalve het aangezicht van de toiletruimte is ook geur belangrijk voor een positieve beoordeling van de toiletruimtes. Het prettigst is als het toilet is voorzien van een luchtverfrisser die een constante geur verspreidt. Minstens zo belangrijk is om deze geur in frequentie om te wisselen voor een andere geur. Wanneer je altijd dezelfde geur hanteert, merken toiletbezoekers deze na verloop van tijd niet meer op. Verhoog dus de geurbeleving en voorkom geurgewenning door geuren af te wisselen.

 

Bij de medewerkers van onze klanten zijn de geuren Polar Mist en Relaxing Spa favoriet!
Benieuwd hoe uw medewerkers deze geuren waarderen? Vraag hier een gratis test luchtverfrisser aan.

 

Compleet toilet

Een gemiddeld bedrijfstoilet is vaak wel voorzien van een goede basis: toiletpapier, zeep en handdoekjes en een dames hygiënebox. Dat mag je ook verwachten. Wat medewerkers echter vaak niet verwachten, maar wél als zeer welkom beschouwen, zijn secundaire producten. Denk aan een toiletbrilreiniger, een schóne toiletborstel en de al genoemde luchtverfrisser.

 

Kwaliteit verbruiksproducten

Daarnaast is ook de kwaliteit van de producten van belang. Het wordt weleens onderschat, maar uit onderzoek blijkt dat de toiletbezoeker wel degelijk het verschil in bijvoorbeeld papierkwaliteit opmerkt. Deze waardeert zacht papier met een hoge opname. Daarnaast is niets zo vervelend als dispensers die leeg zijn. Het is dus raadzaam om voor dispensersystemen te kiezen die eenvoudig zijn bij te vullen en over voldoende capaciteit beschikken.

 

100 procent hygiëne

Bovenstaande tips doen veel aan de toiletbeleving in de toiletruimte. Maar verlaat de toiletgebruiker deze ruimte weer, dan moet deze de deur weer aanraken. Dit ervaren veel mensen als onprettig – wat de superieure toiletbeleving ondermijnt. Zorg daarom nét buiten het toilet voor een handdesinfectiedispenser. Je houdt je hand eronder en wrijft de foam over je handen waarmee je je ontdoet van de laatste aanwezige bacteriën. Prettig en hygiënisch. Na deze plezierige toiletgang kan een tevreden medewerker weer geconcentreerd aan het werk en is een eerste grote stap gezet naar een voor medewerkers zichtbaarder en gewaardeerder facilitair bedrijf.

* Uit: Facility beleving in Nederland (2016), een onderzoek uitgevoerd door Integron aan de hand van een steekproef onder 4400 medewerkers

Duurzaam

Zorg voor het milieu is belangrijk voor Berendsen als organisatie. Wij kiezen ervoor met milieuvriendelijke producten te werken. Producten die zo min mogelijk energie verbruiken en zo min mogelijk afval creëren. Lees ook eens over ons milieuvriendelijike toiletconcept.

Wilt u eens brainstormen over een meer zichtbaar facilitair bedrijf?

Laat uw gegevens achter en we nemen contact op!

Uw bedrijfsnaam:
 
Uw naam:*
 
 
Uw email of telefoonnummer:*
 
Plaats
 
 
Waar kunnen we u mee helpen?
 
 

Benieuwd naar nog meer complete oplossingen?

http://www.berendsen.nl/en_US/berendsen-lightguide
http://www.berendsen.nl/en_US/berendsen-lightguide
Berendsen LightGuide

Berendsen LightGuide

Het toilet van de toekomst
Berendsen LightGuide
http://www.berendsen.nl/en_US/milieuvriendelijk-toilet
http://www.berendsen.nl/en_US/milieuvriendelijk-toilet
Milieuvriendelijk toilet

Milieuvriendelijk toilet

Duurzaam denken en doen.
Milieuvriendelijk toilet
http://www.berendsen.nl/en_US/oplossingen-voor-industrie
http://www.berendsen.nl/en_US/oplossingen-voor-industrie
Voor industrie

Voor industrie

Robuust en comfortabel.
Oplossingen voor industrie