,
Gratis advies?

Bel direct met één van onze experts of laat uw gegevens achter en wij bellen u terug. 

Bel mij terug

Een nieuwe trend? Veiligheidskleding in de werkplaats

De standaard werkkleding is in de automotive vaak niet meer voldoende. Het komt steeds vaker voor dat veiligheidskleding wordt ingezet om het personeel te beschermen tegen de risico’s op de werkplaats. Heeft u er al over nagedacht aan welke risico’s uw medewerkers worden blootgesteld?

Wordt er gelast in de werkplaats?

Bij het lassen van verschillende auto onderdelen lopen uw medewerkers het risico op brandwonden als gevolg van de hitte of lasspatten. Om dit te voorkomen kunt u uw collega’s beschermen door laskleding te verschaffen die voldoet aan de Europese normering EN 11611 en EN 11612.
Deze kleding hoeft tegenwoordig niet meer heel dik en heet te zijn tijdens het werken, maar comfortabel en toch veilig. Afhankelijk van de werkzaamheden kan er gekozen worden voor een lasschort, een mooie broek- en jascombinatie of een overall.

Werkt u langs de weg?

Met name bij grotere bedrijventerreinen en bij het verlenen van pechhulp, bestaat het risico op letsel als gevolg van een aanrijding door beperkte zichtbaarheid. Het is dus extra belangrijk dat uw medewerkers opvallen in het verkeer. En in vele gevallen is het dan ook verplicht om te voldoen aan de normering EN 20471.

Werken aan elektrische auto’s

Nu er steeds meer hybride of elektrische auto’s worden geproduceerd, gaan ook hier extra vragen spelen over de veiligheid van de monteurs. Door het werken met accu’s ontstaat er ook een kleine kans op ontploffingsgevaar. Hiervoor kan vlamvertragende- en antistatische kleding worden ingezet. Maar ook kleding met de norm EN-IEC 61482-1-2 kan overwogen worden. Deze beschermt namelijk tegen een vlamboog bij het werken met elektriciteit.

Er bestaan veel situaties waardoor men kan overwegen om veiligheidskleding in te zetten om monteurs te beschermen. Een adviseur kijkt graag met u mee om te kijken om veiligheidskleding raadzaam is voor de monteurs van uw bedrijf. Neem hiervoor vrijblijvend contact met ons op voor een afspraak.

Wilt u vrijblijvend advies over uw bedrijfskleding?

Hester
Bedrijfskleding adviseur

Als bedrijfskleding adviseur help ik u graag verder. Ik help bedrijven dagelijks met het uitzoeken van de juiste bedrijfskleding voor hun werkzaamheden. Ik beantwoord graag uw vragen.

Stel uw vraag