,
Gratis advies?

Bel direct met één van onze experts of laat uw gegevens achter en wij bellen u terug. 

Bel mij terug

Milieuvriendelijk wasproces van poetsdoeken

Veel automotive klanten bij Berendsen nemen ook onze poetsdoeken service af. Bij deze dienst zien we er streng op toe dat het milieu wordt ontzien. In dit artikel leest u hoe wij ons reinigingsproces inrichten en waarbij we extra op het milieu letten.

Gebruik van poetsdoeken

Papieren en lompen, vervuild met gevaarlijke stoffen, worden afgevoerd als gevaarlijk afval. Het hergebruik van poetsdoeken leidt daarom tot minder afval.

Bij het hergebruik van poetsdoeken blijven de verontreinigde doeken dankzij de reiniging uit deze afvalstroom. Het reinigen van deze doeken dient vanzelfsprekend ook op een milieuvriendelijke wijze te gebeuren, zodat de belasting voor het milieu minimaal blijft.

Dit is voor Berendsen reden geweest om de meest geavanceerde milieutechniek in haar reinigingsprocessen te integreren, met als resultaat dat de processen een minimale belasting voor het milieu genereren en daarbij maximale kwaliteit waarborgen voor de klant. Berenden is al jaren gecertificeerd volgens ISO 9001 en 14001, een bewijs dat zorg voor kwaliteit en milieu plaatsvindt volgens internationale normen.

Reinigingsproces

Hoe gaat het reinigingsproces in zijn werk? Na binnenkomst worden de doeken gescheiden op soort. Dit in verband met de soort vervuiling die de doek bevat, zoals olie en inkt. Na scheiding worden de doeken per soort gewassen en over een trilzeef getransporteerd alvorens de wasbuis in te gaan. Dankzij deze trilzeef worden alle losse delen tussen de doeken verwijderd, zoals metaaldeeltjes en grove delen. Wanneer de doeken van het grove vuil ontdaan zijn, gaan ze de wasbuis in.

De wasbuis bevat 18 kamers waar de doeken doorheen geleid worden. De doeken worden in tegenstroom met het proceswater gereinigd. Dit betekent dat het spoelen met het schoonste water gebeurt en de voorwas met het vuilste water. Op deze manier wordt het water het meest efficiënt gebruikt. Wanneer de doeken uit de wasbuis komen, worden ze gedroogd en nauwkeurig gecontroleerd op metaal en gewicht. Dankzij deze controle kunnen er geen metaalresten achterblijven en komen er geen versleten doeken bij de klant terecht.

De doeken die goedgekeurd zijn, worden verpakt in een ecovat of in de gepatenteerde Berendsen poetsdoeken dispenser, waarna ze klaar zijn voor transport naar de klant. De poetsdoeken gaan meerdere wasbeurten mee, hetgeen een aanzienlijke besparing is voor het milieu ten opzichte van disposables.

Een uitgebreid beveiligingssysteem sluit lekkage naar de bodem uit. Dankzij een ondoordringbare cementvloer en een zandlaag onder de fabrieksvloer die continu onder controle staat, is lekkage naar de bodem onmogelijk.

Wilt u meer weten over het milieuvriendelijke wasproces of wat Berendsen nog meer doet voor het milieu? Stel uw vraag dan via onderstaand formulier.

Stel direct uw vraag

Vul het contactformulier in en wij reageren binnen één werkdag op uw vraag.

Uw bedrijfsnaam:
 
 
Uw naam:*
 
 
Uw e-mail*
 
 

Waar kunnen we u mee helpen?
 
 

 
 

 
 

Wilt u meer artikelen over de automotive industrie lezen?

http://www.berendsen.nl/automotive-artikelen/nieuwe-trend
http://www.berendsen.nl/automotive-artikelen/nieuwe-trend
Nieuwe trend

Nieuwe trend

Er wordt steeds vaker veiligheidskleding gedragen in de automotive sector.
Lees hier waarom
http://www.berendsen.nl/vernieuwde-kleding-voor-a-merken
http://www.berendsen.nl/vernieuwde-kleding-voor-a-merken
Vernieuwing

Vernieuwing

Nieuwe dealerkleding is beschikbaar voor diverse A-merken, zoals Renault.
Lees meer
http://www.berendsen.nl/whitepaper-tijd-besparen-in-de-garage
http://www.berendsen.nl/whitepaper-tijd-besparen-in-de-garage
Tijd besparen

Tijd besparen

Ga aan de slag met zes handige tips, waarmee uw monteurs tijd besparen.
Download de whitepaper
Stel uw vraag